torsdag 30 april 2009

Vintern rasat ut...

Jo det får man nog hålla med om. Efter en vecka med sommarlika temperaturer, mellan 20 - 25 grader de senaste dagarna, så har vintern packat sin kappsäck, dragit på sig yllekoftan och smitit ut bakvägen. Våren är här. Tyvärr också med riktigt elaka björkpollen i år.
Idag, på Valborgsmässoafton och tillika Kungens födelsedag, lyser solen från en blå, och nästan molnfri himmel och framåt kvällen kommer det lite gäster.
Det artar sig till att bli en riktigt trevlig helg!

tisdag 28 april 2009

Dubbelseende - eller ond bråd död

Häromdagen påstod jag att jag hittat två grå och en rosa kaninbebis i buren. Det gör jag inte nu.
Trots att jag verkligen letat hittar jag bara en grå och en rosa liten rabbis. Antingen har jag sett dubbelt när jag tittade på den grå kaninungen eller också har en utav dom gått hädan och ligger någonstans i allt spån.
Vi vågar inte städa ur buren nu heller, för att inte störa den ömma modern med sina små.
Skumt - det må jag säga.

måndag 27 april 2009

Slagsmål med Episerver

Det är inte lätt med tekniken. Jag håller på och ska göra några små ändringar i Företagets hemsida. Den ligger på Episerver och jag är inte helt familjär med det programet. Nu har den här dagen gått åt till att försöka överlista det tjurskalliga programet. Jag trodde ett tag att jag hade lyckats men så smög det sig på mig med överaskning och saboterade igen. Nu har jag kapitulerat och mailat webbyrån.
Dags för experthjälp helt enkelt.

fredag 24 april 2009

Två grå och en rosa..

Längst in i vänstra hörnet - nedbäddade i spån, hö och mjuk fluffig varm kaninpäls, hittade jag i morse tre små varma sprattliga rabbisungar. Cirka fem centimeter långa, blinda och nästan nakna. Två blågrå och en liten rosa. Den rosa blir nog vit som pappa eller möjligen brun som någon förfader. De övriga blir mamma upp idagen.
Frågan är nu om det finns fler i någon annan del av buren. Spänningen är olidlig...

torsdag 23 april 2009

Naturens under

Vi går ju i väntans tider i vå familj. Det är vår kaninhona Soffi som borde nedkomma när som helst. Vi har haft örnkoll på henne under 4 - 5 dagar eftersom hon borde ha gått tiden ut nu.
Idag när jag kom hem efter jobbet verkar det som att i natt händer det! Hon hade ryckt en massa blågrå päls från magen och bäddat fint i ett hörn. Lite spattig och orolig även när hon fick mat servera.
I morgon bitti har hon nog blivit mamma igen. Visst är det fantastiskt att naturen är som den är. Hon känner på sig när det är dags.
Om någon hade sagt till mig när värkarna kom att nu är det dags att inreda barnkammaren så hade de åkt på en propp. Tur man är människa!

onsdag 22 april 2009

Hurra!!!

PCn har kommit och är på väg från Borås hem till oss.!

Lång väntan på tekniken

Vi har bestämt oss för att köpa en pc till. Killarna är nu så gamla så det fungerar inte med bara en i familjen, det är ett ständigt bråk och kiv.
Den tilltänkta PC borde finnas på Siba i Borås. Tyvärr gör den inte det just nu, den väntas in under veckan. Jämmer och elände. Att vänta några dagar kan vara en ren plåga, både för söner och föräldrar.
Men skrivbord är i alla fall inköpta, ihopskruvade och installerade i respektive rum. Så snart den nya PCn anländer flyttar den gamla in i mellangrabbens rum och den nya får dela rum med lillkillen. Låt oss hålla tummarna för snabb leverans!!

måndag 20 april 2009

Bragdguld

Ja det borde både maken, jag själv och mellangrabben ha efter helgen. Lillkillen också föresten.
Maken har kämpat sig fram som en jordfräs i vår 7 meters slänt där det under 15 år vuxit cotoneaster. Vi har varit väldigt slöa och låtid den växa vilt, självklart tillsammans med allehanda ogräs. Nu är hela slänten rensad och väntar på vackra växter som jag ska plantera.
Jag själv utkämpade igår en batalj med tvättstugan. Det kallas storstädning! Tömde hyllor och lådor, sorterade, slängde, omfördelade och organiserade. Nu är det tjusigt värre där ute.
Och mellangrabben - han cyklade ner till sjön i går kväll vid 18 tiden och badade !!!!
Kan inte varit mer än 8 grader i vattnet. Och solen hade försvunnit så det var 8 grader i luften också. Sedan satt han i tre timmar med fötterna i varma fotbad.
Lillkillen då? Jo han är hur förkyld som helst och snorade sig igenom kvällen. Idag blev det att vara hemma från skolan.

fredag 17 april 2009

Och helgen står för dörren...

Gud va skönt! Nu är det helg igen. Jag kan bara hålla med en kollega till mig som sa "Egentligen är det väldigt skönt med fyra dagars-veckor. Och dessförinnan var vi ju lediga fyra dagar".
Jo visst vore det skönt att jobba fyra dagar och vara ledig fyra dagar. Det skulle jag kunna leva med.
Men man får vara glad över sina två lediga dagar i alla fall. Och om vädrets makter står oss bi så blir det trädgårdsarbete. Och de små fröna som inköptes i veckan ska i jorden. I alla fall i växthuset.
Och i kväll väntar god mat, lite vin och Så ska det låta. Kan inte bli mycket bättre.

torsdag 16 april 2009

Stretcha lagom!

Jag har ont i ryggen. Det har jag haft rätt länge - säkert snart ett år. Inte så där oövervinnerligt ont så jag måste äta värktabletter men tillräkligt för att det ska vara jobbigt.
Igår var jag hos sjukgymnasten på företagshälsovården. Hon klämde och kände och böjde, konstaterade sedan att det inte var något i ryggraden. Nej det hade jag inte trott så det var ju skönt.
Däremot sa hon att jag har långa muskler och instabilt bäcken. Hon tror att jag stretchar för mycket när jag tränat. Jag ska INTE lägga upp benet för högt vid stretch av lår efter spinning. Och ska alls inte stretcha rumpmuskeln och inte höftböjaren heller.
Jag är helt enkelt för vig för mitt eget bästa! Och jag som trodde det var positivt.
Men nu råder andra tider - nu ska jag tighta till mig. Och stretcha pyttelite!

måndag 13 april 2009

En änglalåt värd namnet

När änglar sjunger ska man rysa av välbehag. Så tänker i alla fall jag. Och nu har det kommit en riktig höjdare. Den nya inmarschlåten som spelas när IFK Göteborg entrar planen.
Den blir ju heller inte sämre av att vi är bekanta med kompositören och sångaren.
I lördags stod han på Nya Gamla Ullevi och sjöng sin låt för 19 000 åskådare.
På kvällen åt han Lillkillens fantastiskt goda hemmagjorda princesstårta i svärmors kök.
Hade vi inte varit redan frälsta Blåvitsupporters så hade vi blivit det nu.
Lyssna och njut

fredag 10 april 2009

Pannacotta högt och lågt


Vi ska ha föräldrarna på middag idag. Jag har gjort pannacotta till efterrätt. Det gick så där. Smaken kan jag inte uttala mig om ännu, förhoppningsvis är den ätbar. Däremot hade vi pannacotta över halva köket innan jag var klar.


Det börjar med att grädden kokar över. Inte lite grann utan rejält, hälften av grädden låg över spisen. Bara att torka och köra fläkten på högsta. Det luktar inte direkt gott med vidbränd grädde.


Fyllde på mer grädde och vaktade kastrullen noggrant. När smeten väl är klar ska jag fylla i de små skålarna. Det gick inte heller något vidare. Jag lyckade hälla en rejäl skvätt ner mellan köksbänk och spis.


Trött säger jag - "Jag ska nog inte laga mat". "Jodå " säger mellankillen, 13 år, "men du ska nog göra dubbla satser"

tisdag 7 april 2009

Sömn - en mänsklig rättighet.

Att sova ordentligt är kanonviktigt. Det märker man framför allt när man INTE sover bra. Jag har ofta problem - inte att somna, det gör jag lätt som en plätt. Framför allt framför TVn på fredagskvällar. Nej, mitt problem är att jag sover extremt oroligt och vaknar 100 gånger varje natt.
Natten som gick vaknade jag halv två av att maken rev ner sitt vattenglas (tomt som tur var) i golvet. Pang - jag blev klarvaken. Gick på toan, stängde fönstret och TVn hos yngste sonen. Låg och vred mig. Funderade över jobbet. Bekymrade mig över jobbet. Funderade på våra projekt hemma. Bekymrade mig över våra projekt hemma. Tittade på klockan vid halv tre.
Jag somnade om så småningom. Ingen aning om vad klockan var då men säkert efter klockan 3. Vad att göra? Funderar över om jag ska skaffa mig en meditationscd. Valar som sjunger eller nått.
I kväll håller jag tummarna att jag av ren utmattning ska sova som en stock och vakna i morgon bitti pigg och alert. I så fall vet jag - Undrens tid är icke förbi!

måndag 6 april 2009

Vin i parad

Idag fick jag en leverans. Jag har sedan ett bra tag tillbaka varit medlem i Malmö Aviation Wine Club. Jag har aldrig köpt någon. Fram tills nu. Idag fick vi en låda med 12 flaskor blandat vin, fyra flaskor vitt och åtta flaskor rött vin. Dessa står nu uppradade på vår köksbänk. Namnen ska noteras och information ska sökas upp.
Okey - jag erkänner. En av flaskorna skvalpar just nu runt i vår mage.

Arbetslivet här och där

Ibland funderar man över sitt jobb och relationer till chefer och andra överheter. Och ibland får man sina tankeställare att vi har det egentligen förbaskat bra här i vårt land.
Vår äldste son är ju som sagt i Indonesien som utbytesstudent och går sin sista termin där på sjuksköterskeutbildningen. Så här skiver han i sin blogg:
"Dagen börjar alltid med en liten ceremoni av det militära slaget där personalen står uppradade framför läkaren och chefen i givakt, gör honör, sjunger nationalsången och läser en ed i kör"
Det skulle allt se ut det - här i jämnlika gamla Sverige.

lördag 4 april 2009

Svensk nakenhund

Vår 17-åriga pudel går runt i huset med ett fleecetäcke, rutigt i limegrönt och chockrosa runt kroppen. Han fryser som en hund :-). Vi har idag rakat av honom all päls, dvs ca 15 cm runt om kroppen på honom. Mager, grå och eländig är han. Och frusen. Men ska man vara fin får man lida pin, som dom säger. Det skriver han definitivt under på.

torsdag 2 april 2009

Inspirationstorka

Egentligen är jag en kreativ person. Tror jag. Men just nu har jag ingen som helst inspiration. Jag vill jättegärna göra lite trevliga vår- och sommarinspirerade smycken men vet inte vad jag ska göra. Kan inte ens komma mig för att köpa prytlar för pysslandet. Blomsterdekorationer borde ju också vara på tapeten så här i påsktid. Men så är inte fallet. Jag har både näverkrukor, färgade ägg, reden och minipåskliljor på altanen som kan planteras men det blir bara inte gjort.
Och så har vi min lilla blogg. Svårt att hitta på något att skriva om.
Nej - en allmän skärpning, det är vad som krävs. Fram med fantasin, idéerna och skaparglädjen! Undrar bara vart jag gömt den.

onsdag 1 april 2009

Våren i sikte

Idag har det varit vår. Soligt, rätt varmt och hopp om den ljusnande framtid. Dessutom är det ju sommartid sedan i söndags. Inte för det är så positivt. Okey - jag gillar sommar och har i princip inget emot den ynka timmens tidsförskjutning. Men det är förbaskat jobbigt att komma in i att gå upp en timme tidigare på morgonen.
Man skulle ju kunna tro att jag är pigg som en lärka vid sängdags i stället. Men icke sa nicke. Jag är tröttare än på länge redan klockan 21 trots att klockan enligt vintertid bara är 8 på kvällen.
Men jag vänjer mig nog. Och varför klaga när fåglarna väcker en klockan 4 på morgonen med sitt förhoppningsfulla vårkvitter. Våren är nog här nu - äntligen.