fredag 20 maj 2011

Vår älskade hund har lämnat oss

Vår högt älskade hund Rasmus blev 19 år. Igår morse lämnade han sin flock för alltid, för en fortsatt färd till de sälla jaktmarkerna.
En stor sorg och en enorm tomhet har infunnit sig hos oss, hans familj.
Men samtidigt är vi glada och tacksamma. Det är få människor förunnat att få glädjas över sin hund i 19 år.
Rasmus har funnit så länge i våra liv att det känns som vi haft honom för alltid. Lika länge som maken och jag varit gifta, lika länge som vi bott i vårt hus, lika länge som våra yngsta söner (13 och 16 år gamla), lika länge som vår dotter gått i skolan. Han har funnits alltid!
Visst har vi varit förbannade på honom ibland. Till exempel när han ständigt rymnde iväg för att jaga damer. Men han har varit en glad, frisk och kärleksfull vän och familjemedlem och vi saknar honom så det värker.
Jag hoppas att du nu, var du än befinner dig, har återfått din forna glans med pigga ben, bra syn och hörsel och livsglädje. Hoppas du kan ligga i solen, springa på gröna ängar, får underbar mat och kan flirta med vackra tikar. Tack Rasmus för alla år!

1 kommentar:

JohannaDesign - Blommor, smycken o inredning sa...

Beklagar din sorg. Han hade ett långt och fint liv, 19 år. Helt otroligt att en hund kan uppnå en sådan ålder. Kram Johanna