måndag 27 oktober 2008

Jag är kär - i Piemonte!
Tisdag till lördag i Italien... visst låter det fantastiskt?!!! Maken och jag landade i Bergamo, Italien på tisdag natt efter en skrämmande lång försening och tvärdog i varsin hotellsäng strax utanför Glenn Strömbergs hemstad. Dagen därpå styrde vi kosan mot vingården Cascina Sant'Eufemia i byn Sinio i Barolo-land (dvs regionen Langhe).
En underbar liten plats. Familjen som äger vingården är fantastiska människor med mycket värme och gästfrihet.
Om man med ett ord ska beskriva "vår" vingård och dess omgivningar är ordet tveklöst FRIDFULLT! Någon enstaka bil av och till men däremellan total tystnad. Det enda vi hörde på våra promenader, utöver våra egna hjärtslag, var tuppar som gal och hundar som gläfste.
Ett annat ord som genomsyrade vår resa är MAT! Så mycket som vi ätit på sammanlagt tre dagar tror jag inte en normalsvensk familj på fyra personer trycker i sig under en hel vecka. Vi trodde att vi aldrig mer skulle bli hungriga.
Sist men inte minst - VIN! De Piemontiska vinerna, Barolo, Barbaresco, och alla andra ljuvliga Nebbioloviner går inte av för hackor. Vi drömmer fortfarande om dom.
Den dagen vi kom skördade vår vingårdsfamilj det sista av sina Nebbiolodruvor. Följande morgon fick vi väldig ung Nebbiolo till frukost, dvs musten som ska blir vin. BLodrött, lite grumligt och sanslöst sött men med den föraning om de fantastiska viner som kommer serveras om ca 3 år från nu.
Alldeles perfekt helt enkelt.

Inga kommentarer: